Sâmbătă, 24 septembrie 2011, 170 de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ au participat la desfăşurarea proiectului naţional Let’s do it, Romania!

Zona repartizată pentru a fi curăţată a fost râul Cracău, mai exact porţiunea care traversează localitatea Girov, jud. Neamţ, pentru elevii de liceu. Cei mici, de la gimnaziu, au ecologizat Valea Cuiejdiului, ăn amonte de complexul Kaufland. “Dotaţi” cu mănuşi şi saci din plastic, copiii şi profesorii au pornit spre marea curăţenie.

Spre dezamăgirea tuturor şi în acest an s-au strâns peste 100 de saci de gunoi. După ediţia de anul trecut a acţiunii Let’s do it Romania! cu toţi au sperat să scadă cantitatea de gunoi aruncată pe malurile apelor, pe sub poduri, prin păduri.

Un lucru este sigur: elevii şi profesorii de la C.N.I. au conştientizat marele pericol pe care îl reprezintă poluarea mediului. Interesul pentru un mediu curat este o permanenţă pe agenda colegiului nostru, ce se poate observa prin proiectele derulate: Eco-Şcoala la nivel naţional şi parteneriatele multilaterale COMENIUS – F.L.O.R.A. şi S.O.S. WATER la nivel internaţional.

Prin acţiunile pe care la întreprind în şcoală privind ecologizarea mediului şi prin activităţile la care participă ca voluntari, elevii şi profesorii C.N.I. doresc să lase celor ce vin o lume mai curată!
[galerie]