Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț va fi reprezentat anul acesta la etapa națională a Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2017 (MOS  WC) de trei elevi, finaliști alături de alți 31 de elevi din toată țara. Andrei Mihai Blaga, clasa a XI-a, prof. coordonator Gabriela Blaga și Adrian Ștefan Vasiliu, clasa a X-a, prof. coordonator Florentina Ungureanu, și-au demosntrat abilitățile de utilizare a programului Microsoft Power Point 2013, iar Marian Fabian Tanasă, clasa a X-a, prof. coordonator Florentina Ungureanu, pe cele de utilizare ale programului Microsoft Word 2013.

Prin rezultatele obținute, elevii noștrii au confirmat din nou nivelul foarte bun de pregătire. Suntem la a doua participare la această competiție, anul trecut, în cadrul finalei naționale, elevul Andrei Mihai Blaga înregistrând cel mai bun punctaj din țară pentru utilizarea programului Microsoft Office Word 2013.

Campionatul este organizat la nivel național de Certipro Education, în parteneriat cu Fundația EOS și Microsoft România și reprezintă cel mai prestigios eveniment de validare a competențelor de utilizare a aplicațiilor de productivitate Office din lume.  Este singura competiție validată de către Microsoft care oferă o platformă unică prin care elevii și studenții din întreaga lume își pot demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

„Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist este cunoscut în toată lumea – ne bucurăm să organizăm această competiție și pentru sectorul educațional din România”, afirmă David Ford, Director al Certipro Education.  „Prin promovarea unui examen Microsoft Office, concurenții își validează competențele de utilizare a aplicațiilor Office și se diferențiază de miile de CV-uri în care aproape toată lumea declară că știe să folosească un calculator!”

Certipro Education SRL este partenerul oficial al Certiport pentru România și Republica Moldova și coordonează o rețea de peste 150 de Centre Autorizate de testare Certiport în peste 148 de țări și 27 de limbi diferite, promovând certificări profesionale de la Microsoft, Adobe, Autodesk și Certiport.

Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț este Academie Microsoft din anul 2013 și deasemeni Centru autorizat de testare Certiport, elevii putând susține în cadrul centrului testări recunoscute la nivel mondial ce promovează metode inovatoare de dezvoltare a competențelor digitale ale elevilor: IC3 – NTERNET & COMPUTING CORE CERTIFICATION, MOS – Microsoft Office Specialist și MTA – Microsoft Technology Associate.

Pentru a participa la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2017, candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și să fie înscriși într-o instituție de învățământ acreditată. Secțiunile de concurs sunt:  Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru suita Office 2013 și 2016. Etapa locală s-a încheiat pe data de 12 aprilie 2017, elevii susținând un examen de certificare MOS pentru programul ales. Clasamentul final a fost stabilit pe baza punctajelor obținute de elevi, iar la punctaje egale departajarea s-a realizat pe baza timpului de susținere a examenului.

Pentru finala națională, care va avea loc pe 28 aprilie 2017, elevii vor avea de susținut din nou câte un examen la programul pentru care s-au înscris în competiție. Evenimentul va fi găzduit de Microsoft România iar candidatul care va obține punctajul cel mai mare la examenul susținut în etapa națională  va reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist care va avea loc în perioada 30 iulie – 2 august 2017 la Anaheim, California, SUA.

Elevul Andrei Mihai Blaga afirmă că „obținerea unui job bun și promovarea în cariera pe care ne-o alegem nu se va întâmpla cu una cu două, avem nevoie să dăm dovadă de ce e mai bun în noi. Participarea la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist reprezintă pentru mine posibilitatea de a mă perfecționa din punct de vedere profesional și de a obține o acreditare importantă, care mă va recomanda pe viitor, fie că voi alege un loc de muncă în țară fie în străinătate.”

Le dorim mult succes elevilor participanți și susținem în continuare elevii dornici de perfecționare prin participarea la competiții de acest nivel.