Bun venit la ONI 2011 - Piatra-Neamt!

Ultimele impresii

Ultima modificare -> 23 April, 2011 de catre
  •     Ora 18, joi- 21 aprilie 2011, Colegiul Naţional de Informatică, rezultatele finale care au stabilit lotul naţional ce va reprezenta România la Balcaniadă şi la faza interneţională a olimpiadei de informatică s- au afişat. Era imposibil să nu se observe că din cei 24 de reprezentanţi ai lotului, 14 erau din Bucureşti, şi acum s-a confirmat faptul că temerea tuturor în privinţa informaticienilor veniţi din capitală era fondată.
        Întâlnirea a fost prezidată de d-na Inspector General MECTS, Nuşa Dumitriu Lupan, care a felicitat pe toţi cei prezenţi şi le-a urat succes în continuare în cele două tabere pregătitoare pentru etapele internaţionale. Aceasta a explicat motivul pentru care anul acesta lotul este alcătuit din 24 de membri, locurile fiind suplimentate cu patru, practic cu un echipaj în plus, pregătind astfel Balcaniada care se va desfăşura în România, la Bistriţa- Năsăud.
        D-l Constantin Gălăţan, Colegiul Naţional „ Liviu Rebreanu”, Bistriţa, vicepreşedinte la clasa a X-a, i-a felicitat în primul rând pe cei nou veniţi în lotul naţional, în special pe cei din clasa a IX-a, dar şi pe cei care sunt la a doua aventură şi a răspuns întrebărilor tehnice adresate de elevii lotului.
        Pentru că ne-a atras atenţia Iulia Tamaş, clasa a XI-a, jud. Prahova, fiind singura prezenţă feminină din lot, i-am adresat acesteia mai multe întrebări din care am aflat că în clasa a VIII-a a făcut parte din lotul pentru juniori şi că în acest moment chiar se simte specială datorită contextului în care se află. Acesteia subiectele i s-au părut foarte grele, fiind uşor dezamăgită de evoluţia ei, aşteptându-se la rezultate mai bune.( baraj I – 150 puncte, baraj II – 110 puncte).
        Am reuşit să stăm de vorbă şi cu Eugenie Daniel Posdărăscu, clasa a IX-a, Bucureşti, care s-a calificat în lot, dar care nu se află la o primă experienţă de genul acesta deoarece în clasa a VIII-a a obţinut la Balcaniada juniorilor medalia de aur. Starea de spirit era una de bucurie, deoarece şi-a atins obiectivul propus, dorindu-şi pe viitor să se califice la faza internaţională a olimpiadei de unde să se întoarcă cu o nouă medalie.
        Îi felicităm şi noi pe toţi cei calificaţi şi le dorim rezultate şi împliniri cât mai mari pe viitor.

    Gabriela Lerghievici, reporter CNI


Cautare

Introduceti textul cautat

Ultimele noutati

  • Link-uri utile