Bun venit la ONI 2011 - Piatra-Neamt!

Ultimele impresii

Ultima modificare -> 23 April, 2011 de catre
  •     Ora 18, joi- 21 aprilie 2011, Colegiul Naţional de Informatică, rezultatele finale care au stabilit lotul naţional ce va reprezenta România la Balcaniadă şi la faza interneţională a olimpiadei de informatică s- au afişat. Era imposibil să nu se observe că din cei 24 de reprezentanţi ai lotului, 14 erau din Bucureşti, şi acum s-a confirmat faptul că temerea tuturor în privinţa informaticienilor veniţi din capitală era fondată.
        Întâlnirea a fost prezidată de d-na Inspector General MECTS, Nuşa Dumitriu Lupan, care a felicitat pe toţi cei prezenţi şi le-a urat succes în continuare în cele două tabere pregătitoare pentru etapele internaţionale. Aceasta a explicat motivul pentru care anul acesta lotul este alcătuit din 24 de membri, locurile fiind suplimentate cu patru, practic cu un echipaj în plus, pregătind astfel Balcaniada care se va desfăşura în România, la Bistriţa- Năsăud.
        D-l Constantin Gălăţan, Colegiul Naţional „ Liviu Rebreanu”, Bistriţa, vicepreşedinte la clasa a X-a, i-a felicitat în primul rând pe cei nou veniţi în lotul naţional, în special pe cei din clasa a IX-a, dar şi pe cei care sunt la a doua aventură şi a răspuns întrebărilor tehnice adresate de elevii lotului.
        Pentru că ne-a atras atenţia Iulia Tamaş, clasa a XI-a, jud. Prahova, fiind singura prezenţă feminină din lot, i-am adresat acesteia mai multe întrebări din care am aflat că în clasa a VIII-a a făcut parte din lotul pentru juniori şi că în acest moment chiar se simte specială datorită contextului în care se află. Acesteia subiectele i s-au părut foarte grele, fiind uşor dezamăgită de evoluţia ei, aşteptându-se la rezultate mai bune.( baraj I – 150 puncte, baraj II – 110 puncte).
        Am reuşit să stăm de vorbă şi cu Eugenie Daniel Posdărăscu, clasa a IX-a, Bucureşti, care s-a calificat în lot, dar care nu se află la o primă experienţă de genul acesta deoarece în clasa a VIII-a a obţinut la Balcaniada juniorilor medalia de aur. Starea de spirit era una de bucurie, deoarece şi-a atins obiectivul propus, dorindu-şi pe viitor să se califice la faza internaţională a olimpiadei de unde să se întoarcă cu o nouă medalie.
        Îi felicităm şi noi pe toţi cei calificaţi şi le dorim rezultate şi împliniri cât mai mari pe viitor.

    Gabriela Lerghievici, reporter CNI

Interviuri după prima proba de baraj liceu

Ultima modificare -> 23 April, 2011 de catre
  • Licker Nander, județul Cluj, clasa a X a

    • ­ Reporter: Cum ți s-au părut subiectele de astăzi?
    • ­ Nander: Destul de ok, mai ușoare decât cele la care m-am așteptat, destul de abordabile.
    • ­ Reporter: Ce punctaj crezi că vei obține?
    • ­ Nander: În jur de 50-60 de puncte.

    Hreapcă Aurelian, județul Botoșani, clasa a X a

    • ­ Reporter: Cum ți s-au părut subiectele de astăzi?
    • ­ Aurelian: Destul de grele, ca pentru un baraj, pentru a departaja foarte bine elevii.
    • ­ Reporter: Ce punctaj crezi că vei obține?
    • Aurelian: Nu știu. În jur de 30 de puncte.

    Bunget Alexandru, județul Gorj, clasa a X a

    • ­ Reporter: Cum ți s-au părut subiectele de astăzi?
    • ­ Alexandru: Destul de nasoale, au fost la un nivel ridicat din moment ce e baraj.
    • ­ Reporter: Ce punctaj crezi că vei obține?
    • ­ Alexandru: Maxim 50 de puncte.

    Tănase Teodora, județut Brașov, clasa a X a

    • ­ Reporter: Cum ți s-au părut subiectele de astăzi?
    • ­ Teodora: Au fost cam grele. A fost grafic şi nu prea mi-a plăcut deloc, deloc.
    • ­ Reporter: Ce punctaj crezi că vei obţine?
    • Teodora: Nu știu. Oricât să fie, dar nu zero.

    Reporter: Gabriela Lerghievici

Rezultate FINALE baraj liceu

Ultima modificare -> 23 April, 2011 de catre
  • Rezultatele FINALE ale probei de baraj liceu au fost postate in  sectiunea REZULTATE.

Rezultatele contestaţiilor şi listele calificaţilor la baraj

Ultima modificare -> 18 April, 2011 de catre
  • Rezultatele contestaţiilor şi listele calificaţilor la baraj au fost publicate în secţiunea Rezultate.

ONI2011 – primele impresii

Ultima modificare -> 18 April, 2011 de catre
  • Zilele acestea, oraşul de la poalele muntelui Pietricica are onoarea, dar şi deosebita plăcere, să fie gazda unui eveniment foarte important şi mult aşteptat de elevii pasionaţi de calculator: Olimpiada Naţională de Informatică. Aşa cum era normal, s-a realizat un program cât mai complex, care să acopere o paletă variată de activităţi şi care să le ofere invitaţilor noştri amintiri cât mai plăcute.

    Bine aţi venit la Piatra-Neamţ!

    Încă de la primele ore ale dimineţii au început să sosească delegaţiile judeţelor participante, delegaţii formate din olimpicii naţionali şi profesorii însoţitori ai acestora. Aceştia au fost cazaţi  în cadrul campusului Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu ”, ulterior în cantina acestei unităţi de învăţământ, servindu-se şi masa.

    Scurte păreri ale membrilor Comisiei de Evaluare Naţională

    În paralel cu sosirea participanţilor, au avut loc şedinţele de lucru din cadrul Comisiei de Evaluare Naţională. Unii  membri ai comisiei au avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări adresate de reporterii noştri.

    a. Gradul de dificultate al subiectelor

    Am aflat de la domnul profesor Septimiu Groza, Colegiul Naţional ,,Titu Maiorescu”, Aiud, membru al Comisiei de Evaluare Naţională pentru gimnaziu, că în privinţa subiectelor  „gradul de dificultate va fi,  aproximativ acelaşi ca în anii anteriori”; în completare, doamna profesor Carmen Pughineanu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Piatra-Neamţ, susţine că: ,,S-a încercat ca subiectele să fie echilibrate, astfel încât să se ajungă la un punctaj rezonabil”.

    b. Lotul naţional

    În ceea ce priveşte parametrii vizaţi de Comisia de Evaluare Naţională, pentru ca lotul naţional să aibă succes la Balcaniadă şi la faza internaţională a competiţiei, domnul profesor Constantin Gălăţan din Bistriţa Năsăud, vicepreşedinte al comisiei pentru clasa a X-a,  ne răspunde: ,, Ne asigurăm ca subiectele  probelor de baraj pentru lotul naţional de seniori/juniori să fie atent selectate, ne bucurăm de sprijinul unor foşti olimpici internaţionali pentru garantarea originalităţii problemelor ce se propun pentru baraje”. Părerea domnului profesor Groza este că sunt foarte importante atât cunoştinţele pe care fiecare elev le deţine (şi care trebuie să fie cât mai bune), cât şi deprinderea de a elabora algoritmi eficienţi.”

    c. Organizarea este foarte bună!

    Indiferent de judeţul din care fac parte, domnii profesori sunt de acord într-o privinţă: anul acesta, aşteptările în legătură cu evoluţia lotului judeţului pe care îl  reprezintă sunt, aşa cum este firesc, foarte mari; dar şi asupra faptului că până în acest moment organizarea Olimpiadei Naţionale de Informatică în judeţul Neamţ este una foarte bună.

    În final, rugaţi să transmită un gând participanţilor, aceştia au urat mult succes, dorind ca cel mai bun să câştige, şi au dat sfaturi precum cel al domnului profesor Constantin Gălăţan: ,, să aibă încredere în puterea lor de judecată, în rest, să aibă puterea de concentrare la un nivel maxim şi inspiraţie”.

    Interviuri

    Alte  interviuri realizate de reporterii noştri au fost cu doamna Inspector General, Nuşa Dumitriu Lupan, reprezentanta Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu doamna Inspector Şcolar General, Luminiţa Georgeta Vîrlan , ISJ Neamţ, şi, nu în ultimul rând, cel al doamnei Inspector de specialitate, Florentina Ungureanu, ISJ Neamţ,.

    Doamna Inspector General MECTS, Nuşa Dumitriu Lupan, ne-a mărturisit că „aşteptările privind desfăşurarea Olimpiadei sunt foarte mari, ţinând cont de eforturile depuse încă de la începutul anului şcolar de ISJ Neamţ şi susţinute de Minister. În acelaşi timp, am reuşit să aflăm că în acest an, pregătirea pentru Balcaniadă şi pentru Olimpiada Internaţională de Informatică se va face atât la Sibiu, cât şi la Arad. În plus, anul acesta  se organizează în România Balcaniada de informatică atât pentru seniori, cât şi pentru juniori, care va fi în luna iulie la Bistriţa-Năsăud”.

    Doamna Inspector Şcolar General, Luminiţa Georgeta Vîrlan, consideră „că este o mare bucurie pentru noi faptul că suntem gazdele ediţiei de anul acesta a ONI, deoarece suntem într-o continuă încercare de a cultiva, în judeţul nostru, tot ce înseamnă învăţământul obişnuit şi de elită. În acelaşi timp, doamna inspector este de părere că participarea elevilor la o asemenea competiţie are o foarte mare relevanţă pentru viitoarea lor carieră pentru că orice concurs de tipul acesta, orice confruntare care are anvergură naţională înseamnă, de fapt, un dialog al valorilor. ”

    Un sfat util este dat de către doamna Inspector de specialitate, Florentina Ungureanu: ,,În primul rând să se gândească că, dacă în prima zi trăiesc o eventuală deziluzie, zilele următoarea pot schimba radical situaţia. De exemplu, la olimpiadele naţionale anterioare un elev,  din clasa a noua, în prima zi nu a făcut nimic şi era aşa de supărat, dar a doua zi a  obţinut un punctaj maxim, drept pentru care s-a situat pe locul II”.

    Deschiderea oficială prezidată de doamna Inspector Şcolar General Luminiţa Georgeta Vîrlan, ISJ Neamţ

    După sosirea participanţilor, dar în acelaşi timp cu terminarea şedinţelor de lucru ale Comisiei Centrale, a avut loc Festivitatea de deschidere la ora 16:00, respectiv ora 17.00,  în sala ,,Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ, pe cele două niveluri, gimnazial şi liceal.

    Festivitatea a fost prezidată de doamna Inspector Şcolar General din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, Luminiţa Georgeta Vîrlan. Aceasta a urat, atât în nume personal, cât şi al Inspectoratului Şcolar Neamţ, un călduros ,,Bun venit!” tuturor delegaţiilor participante la acest ,,regal al disciplinei informaticii”, titlu oferit  Olimpiadei Naţionale de Informatică.

    Inspector de specialitate Florentina Ungureanu, ISJ Neamţ, gazda ediţiei de anul acesta a ONI

    Doamna Inspector de specialitate, Florentina Ungureanu, a adus mulţumiri sponsorilor  şi partenerilor pentru ajutorul acordat (lista acestora poate fi găsită tot în cadrul acestui site), celor trei licee organizatoare, Colegiul Naţional ,, Petru Rareş”, Colegiul Naţional de Informatică şi Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Cartianu”, dar şi tuturor elevilor şi profesorilor din judeţ;

    ONI – competiţie ,,de înalt standard ştiinţific, susţinută cu profesionalism de membrii comisiei”

    Doamna Inspector General MECTS, Nuşa Dumitriu Lupan,  a transmis pe această cale salutul instituţiei pe care o reprezintă, dar şi o serie de felicitări atât participanţilor, cât şi profesorilor îndrumători şi asigurări că această competiţie va fi una loială, ,,de înalt standard ştiinţific, susţinută cu profesionalism de membrii comisiei”.

    Domnul Prof. univ. doctor de la Universitatea din Bucureşti, Grigore Albeanu, preşedinte al Comisiei Centrale de Evaluare Naţională, secţiunea gimnaziu,  le-a urat succes tuturor participanţilor şi le-a mărturisit că speră ca unii dintre ei, peste ani, să preia rolul de membru în comisie, aşa cum este cazul unor foşti olimpici internaţionali.

    Domnul Prof. univ. doctor de la Universitatea din Bucureşti, Horia Georgescu, preşedinte al Comisiei Centrale de Evaluare, secţiunea liceu, s-a declarat, la rândul lui, foarte mulţumit de organizarea ONI.

    Workshop  al elevilor  împreună cu studenţii asociaţi Microsoft

    Cei care nu ştiau încă, au aflat pe această cale că duminică, 17 aprilie 2011, va avea loc un eveniment ce are un caracter inovator pentru această Olimpiadă Naţională de Informatică, un workshop  al elevilor  împreună cu studenţii asociaţi Microsoft pe teme de interes actual, care vor rămâne surpriză până în momentul desfăşurării întâlnirii la Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Cartianu”.

    ,, Grozav spiritul nemţean! ”

    Din ceea ce am reuşit să aflăm, vă putem spune că aşteptările profesorilor însoţitori în privinţa lotului pe care îl însoţesc sunt foarte mari, tinzând spre maxim, cum ne mărturisesc doi dintre aceştia: doamna profesor Mărgineanu Manuela din Mureş şi doamna profesor Voinea Mirela din Galaţi. Aceste speranţe sunt susţinute, pe de o parte, de competitorii foarte motivaţi din Mureş şi, pe de altă parte, de entuziasmul şi pasiunea pentru programare a celor din Galaţi. La întrebarea ,,Cum vă simţiţi în Piatra Neamţ?”, am avut deosebita plăcere să primim răspunsuri pozitive: ,,Excelent, frumos oraş, frumoşi munţi, frumoşi oameni, minunate gazde! Grozav spiritul nemţean!”.

    O altă idee pe care au avut-o organizatorii şi care a fost, de asemenea, foarte apreciată face referirea la transportul cu microbuze, aşa cum însăşi doamna profesor Mărgineanu Manuela ne mărturiseşte: ,,Cel mai mult ne place organizarea cu microbuze! ”

    Impresii…atuuri…adversari

    În ceea ce îi priveşte pe elevii participanţi, nici ei nu au scăpat fără să răspundă la întrebările noastre. Am descoperit, astfel, că unii dintre aceştia sunt la prima participare, cum ar fi cazul elevei Roşca Oana, clasa a V-a, judeţul Maramureş, sau al domnişoarei Pătraşcu Jessica-Ioana, clasa a VII-a, Prahova; pe când la polul opus se află elevi ce sunt la a patra participare: Marius Tiberiu şi Lincan Alexandru, clasa a VIII-a, din Prahova. Aşteptările privind rezultatele ediţiei de anul acesta sunt mari, toţi cei intervievaţi sperând să obţină măcar o menţiune, de ce nu, un premiu sau calificarea în lot. Elevii din Dolj consideră că principalele lor ,,arme” sunt volumul foarte mare de muncă depusă şi perseverenţa de care au dat dovadă. În ceea ce priveşte locul în care se desfăşoară anul acesta olimpiada, cei mai mulţi au apreciat-o ca fiind ,,un oraş bine ales” – Costea Vlad Alexandru, Bucureşti, sau ,,un oraş frumos, cu oameni primitori, cu un relief atrăgător şi cu o privelişte impresionantă ”-Belcineanu Alexandru, Nedelcu Andreea, Tărăban Dragoş – toţi trei din lotul judeţului Dolj. În urma răspunsurilor obţinute la întrebarea: ,,Care consideri că sunt principalele judeţe adversare? ” am ajuns la concluzia că Bucureştiul este un adversar de temut. Să nu uităm însă că sunt doar supoziţii şi că rezultatele finale pot sparge acest mit.

    Programul s-a încheiat cu un moment artistic, în care dansul, cântecul, acordurile instrumentelor şi aplauzele spectatorilor s-au împletit armonios în ceea ce sperăm să fie un strop din amintirile plăcute ale  participanţilor la acest eveniment.

    În încheiere, urăm participanţilor inspiraţie şi cât mai multe idei bune care să conducă la punctaje cât mai aproape de maxim!

A fost publicat Regulamentul ONI2011

Ultima modificare -> 13 April, 2011 de catre

Programul ONI 2011 a fost actualizat.

Ultima modificare -> 13 April, 2011 de catre

Prix d’excellence ENS – INRIA

Ultima modificare -> 8 April, 2011 de catre

Lista participanţilor – nivel gimnaziu – a fost publicată

Ultima modificare -> 13 April, 2011 de catre
  • Lista participanţilor – nivel gimnaziu – a fost publicată.  Aceasta poate fi accesată în secţiunea PARTICIPANTI

Lista completă a participanţilor – Liceu

Ultima modificare -> 8 April, 2011 de catre
  • Lista completă a participanţilor – nivel liceu – a fost publicată. Aceasta poate fi accesată în secţiunea PARTICIPANTI.


Cautare

Introduceti textul cautat

Ultimele noutati

  • Link-uri utile