În laboratorul Multimedia, vineri 23 octombrie 2015, de la ora 11.00, elevii claselor a VI-a şi a VIII-a, coordonați de doamna profesoara Cristina Iftime, au reînviat prin prezentare de informații, vizionare  de film, discuții , cântec patriotic momentele dramatice  de la 25 octombrie 1944.

Ofensiva pentru eliberarea părții de nord-vest a României, începută la 9 octombrie 1944, şi-a atins obiectivele în data de 25 octombrie 1944 când au fost eliberate localitățile Carei şi Satu Mare.

Devenită simbol al tuturor bătăliilor şi eroilor neamului romanesc, data de 25 octombrie a rămas întipărită în sufletele romanilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte armata ş pe cei care au fost în slujba ei.

Elevi  încântați, au participat activ la discuții.

Activitatea a avut ca obiective:

  • Responsabilizarea elevilor cu privire la rolul armatei de-a lungul istoriei
  • Implicarea elevilor în activități
  • Trezirea interesului pentru respectul simbolurilor naționale

Atitudinea empatică a elevilor la acest eveniment, a dovedit ca toate aceste obiective au fost îndeplinite.

În final, s-a organizat un concurs de mesaje dedicate Batalionului Petrodava cu prilejul aniversării Zilei Armatei Române.

Această activitate face parte din cele organizate ce elevii şi profesorii CNI în cadrul Programului Educativ Olimpiadele Kaufland, a cărui organizator este Asociația Școala de Valori, având ca sponsor Kaufland Romania.

[galerie]