Anul acesta, Universitatea Tehnică de Construcții din București a organizat a doua ediție a concursului internațional “Think Smart, Create Green“, parte din Eu-Conexus (European University for Smart Urban Coastal Sustainability). Acest concurs a fost destinat tuturor elevilor între 12 și 16 ani din cadrul țărilor partenere (Franța, Spania, Grecia, Belgia, Lituania, România, Croația și Cipru), ei fiind împărțiți în două categorii de vârstă, 12-14 ani și 14-16 ani.

Din partea liceului nostru a participat echipa Biomatics, compusă din Samoilă Alexandru, Minuț George-Alexandru, Răzeșu Constantin Sebastian, și Seftiean Mihnea Alexandru, din clasa a X-a F, coordonați de către doamna profesor de biologie Sauciuc Alina, cu ajutor din partea doamnei profesor de limba engleză Drăgan Claudia, care le-a perfecționat prezentarea în limba engleză, și din partea doamnei profesor de chimie Hogea Maria, care le-a întărit informația din spatele proiectului. Elevii au avut de pregătit o schiță 3D într-un program/joc la alegere în care să implementeze inovații și tehnologii care pot contribui fie la dezvoltarea porturilor, fie la dezvoltarea orașelor. Această schița 3D trebuia să fie acompaniată de un fișier pdf în care să fie explicate fiecare parte din schiță, importanța și utilizarea acesteia în procesul de creare al unui oraș/port inteligent și sustenabil.

În urmă trimiterii videoclipului cu schița virtuală a orașului și a pdf-ului explicativ, profesorii corectori din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București au selectat cinci cele mai bune proiecte care urmau să-și prezinte, online, ideile, în cadrul etapei naționale a concursului. După prezentarea națională, a urmat încă o etapă de selecție, iar prima echipa clasată pe țară s-a calificat la etapă internațională.

Prezentarea națională a constat într-un discurs al echipei în care membrii și-au prezentate ideile-cheie din proiectul realizat și au încercat să convingă juriul în privința sustenabilității ideii propuse. Echipa Biomatics a ales pentru prezentare crearea unui web site în care să încarce poze, idei și schițe din proiect. Punctul central al prezentării proiectului a fost discursul în care elevii explicau ideile din proiectul lor.

Echipa Biomatics a reușit calificarea la etapa internațională, obținând Primul loc la etapa națională, datorită prezentării realizate cu multă muncă, ambiție și perseverență.

În etapa internațională, echipa Biomatics va concura cu echipajele reprezentante ale celorlalte țări partenere din cadrul Eu-Conexus și vor avea de făcut o prezentare a proiectului și a inovației sale în fața juriului internațional.