Este al doilea an în care elevii Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț desfășoară o serie de activități de voluntariat în cadrul Proiectului 4/4 pentru prieteni.

Proiectul 4/4 pentru prieteni, ajuns la a cincea ediție, este finanțat de Ambasada Statelor Unite în România și implementat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, cu sprijinul partenerilor locali. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4 PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor și își propune să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. Inspiraţi de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?” perioada 1- 10 aprilie, se dorește a fi dedicată comunității și faptelor bune.

Scopul activităților de voluntariat ecologic propuse spre desfășurare este formarea, dezvoltarea şi consolidarea în rândul elevilor a respectului în raport cu natura şi mediul ambiental, a unei atitudini pozitive faţă de mediu, a unui comportament eco-civic prin acţiuni de ecologizare.

Acțiunile de voluntariat ecologic au fost programate pentru zilele de 5 și 6 aprilie, dar din cauza vremii nefavorabile, voluntarii noștri au desfășurat activitatea mai devreme cu două zile.

Reamenajarea spațiului din curtea CNI pentru a deveni mai atractiv și mai relaxant pentru elevii noștri a fost o provocare pentru un număr de 50 elevi voluntari din clasele a 9-a E și a 11-a C, care împreună cu doamnele profesoare Raluca Ene și Carmen Florescu și de doamna laborant Mihaela Rotariu s-au implicat în acțiuni de cosmetizarea spațiilor de recreere în aer liber din curtea liceului nostru și a spațiului din împrejurimi. Activitățile de ecologizare vor continua în săptămâna Școala Verde.

Coordonatori activitate,

prof. Carmen Florescu

prof. Raluca Ene