Pe data de 19 Octombrie s-a organizat în cadrul Proiectului Erasmus+ O4, activitatea Treasure Hunt Verde. Acesta a fost un mijloc de învățare prin joc, elevii CNI au participat la prima ediție a activității create de Gavriloaia Darius împreună cu echipa sa compusă din Bandrabulă Ștefania Miruna, Ifrim Alexandra, Stolnicean Mirabela, Cîrcu Ștefan, Apopei Ștefan, Foltea Iustin, Manolache Andrei, Duceag Monica, Bordei Cristian.

Proiectul s-a desfășurat cu 14 echipe a câte 3 persoane, care au participat într-o cursă scalată pe 5 checkpoint-uri, ultimul aflânduse unde a început totul, băncile de la intrarea elevilor. Indiciile și ghicitorile primite de aceștia la fiecare checkpoint au fost cu tema sustenabilității și ptotejării mediului.

Probele făcute de aceștia la fiecarea checkpoint au fost atent monitorizate de către organizatori și i-au învățat pe tinerii participanți: sortarea corecta a gunoaielor (ex: Sticlele de plastic se spală înainte sa fie aruncate), reciclarea acestora în diferite obiecte artistice, dezvoltarea ideiilor sustenabile pe care le-ar putea aplica în viața de zi cu zi.

În urma proiectului s-a observat o schimbare pozitivă în comportamentul participanților, astfel de proiecte necesită timp și implicare, dar sunt cea mai eficientă metodă de a învăța tinerele generații o parte din valorile zilelor noastre.

Proiectul a fost un real succes având în vedere că a obținut nota maximă în cadrul proiectului Erasmus+.

Echipa câștigătoare a fost Apă Minerală compusă din Isache David, Bistriceanu Andrei, Vaideanu Dragoș, care au luptat cu o tărie și o inteligență remarcabilă, pentru mult râvnitul premiu, bilete gratis la orice film. Dar adevărații câștigători au fost elevii care și-au rupt din timp pentru a învăța ceva nou.

Toți participanți au spus că doresc să participe la mai multe ediții, cu provocări mai grele și mai interesante, care să-i lase să dezvolte munca în echipă și gandirea critică.

Proiectul a fost promovat prin postere lipite în școală și pe contul de instagram C.N.I.Verde. Un cont creat tot in cadrul O4 de către Gavriloaia Darius, care promovează valorile ecologice prin glume si meme-uri, pentru a putea fi ușor distribuite și apreciate de public.

Un eveniment unic, cu niște valori unice, făcut de niște oameni minunați, pentru niște copii minunați. Felicitări organizatorilor și a școlii pentru că a permis realizarea unui proiect atât de amplu în așa de scurt timp.

Închei articolul cu un citat din partea unui membru al echipei organizatorie: “ Elevi să avem, că noi facem”.