Ziua 3

A treia zi din aceasta experienta a început cu o ploaie racoroasa care ne-a trezit îndeajuns de mult încât sa ne facem treaba cu eficacitate la compania IT.

Îndrumatorul nostru a prezentat noțiunea de  IP(Internet Protocol), despre faptul ca acesta poate fi clasificat în IPv4 și IPv6 si am facut aplicatii IP routing. Ni s-au predat retelele si modul de interconectare a calculatoarelor (parte teoretica).

Astăzi la ora de germana am participat la un joc educativ. Fiind 21 de elevi participanti ai proiectului, am fost grupati câte 2, respectiv câte 3. Fiecare elev urma sa prezinte la sfârsitul orei informatii despre colegul cu care a fost în pereche. Aceste informatii conțineau: numele colegului, domiciliu, meseria actuala (elev) și hobby-urile acestuia, bineînteles totul era prezentat cât mai hazliu și în timp limitat  pentru a putea vorbi cât mai multi elevi.

 Japalela Elena-Andreea

Ziua 4

A patra zi a început cu racoare, iar noi am continuat rutina de a merge la firma IT. Deja deveniseram familiari cu atmosfera.

Pentru cursul de IT, am studiat, am identificat diferentele dintre workgroups si domains. Pentru a afla, profesorul ne-a aratat ca workgroups-urile se refera doar la retelele locale, iar domain-urile se refera la retelele de ip.

Apoi am accesat conturile userului pentru a accesa resursele locale. Instructorul a explicat tot ce trebuie sa facem si ne-a aratat pe video-proiector pasii pe care trebuie sa-i urmam.

Pe final am folosit grupurile specifice ale userului pentru accesul internetului. A fost prezentat ca un joc la sfârsitul caruia am învatat ceva nou.

Al doilea curs de germana a început cu propunerea profesoarei de a participa la un joc de comunicare. Doamna profesoara a dat fiecarui elev cate un numar de la 1 la 4 si asa s-au format 4 grupe de câte 5 si 6 elevi cu acelasi numar, iar apoi am început jocul.

Acest joc consta în scrierea unei litere pe tabla, iar noi trebuia sa scriem cât mai multe cuvinte incepând cu acea litera într-un minut. La sfârsitul jocului, grupa cu cele mai multe cuvinte scrise a câstigat. Punctajul a fost foarte strâns, dar echipa 4 a câstigat.

Sfârsitul zilei ne-a prins obositi, dar multumiți că am avut ocazia să acumulăm noi cunoștințe de IT si limba germană.

 Brais Alexandra

[galerie]