Proiectul “ Un calculator pentru laborator!” inițiat de Comitetul Reprezentativ al Părinților și Fundația INFOMAT a Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț se bucură de un real succes. În anul școlar anterior, din sponsorizările obținute s-au achiziționat 30 de monitoare pentru un laborator de informatică.

În acest an școlar, firma SC ONLINE SHOP SRL a dotat cu echipament complet un laborator de informatică – 33 PC-uri, monitoare și licențe. De asemenea, firma Dolinex a donat 5 laptopuri ce vor fi folosite de către elevi și profesori la orele din toate ariile curriculare ce se desfășoară în sălile normale de curs. Prin implicarea părinților de la clasele V A, VI B,  IX A, X A, X C, XI B, IX D, s-au colectat 10080 lei din donații private și de la firmele IZOTEC GROUP SRL, SC TRUST CCDP SRL, REDWOOD COMPANY IFN SRL. Colegiul a contribuit cu 4000 de lei din veniturile proprii pentru dotarea cu echipament IT în cadrul acestui proiect.

Din sponsorizările realizate până în prezent s-au mai achiziționat 6 videoproiectoare pentru un laborator de informatică, laboratorul multimedia, laboratoarele de fizică și biologie, aria curriculară Om și societate, un laptop pentru orele de limbi străine și 6 seturi de boxe pentru toate laptopurile achiziționate.

În laboratorul fonetic, pe lângă cele 17 calculatoare existente, au fost aduse încă  15 PC-uri, obținute prin intermediul unui proiect inițiat de doamna profesoară Elena Mitrea în cadrul programului Dăm click pe România! , program al Asociației „Ateliere fără frontiere”.

În clădirea principală a colegiului s-a instalat un sistem de sonorizare pentru spații închise, cu trei funcții-informare, alarmă și muzică, având valoarea de 6000lei. În clădirea elevilor de gimnaziu va fi instalată o boxă activă cu stație încorporată, iar stația principală își va îmbunătăți calitatea prin intermediul unui mixer audio. Aceste noi achiziții în valoare de 2000 de lei vor fi finanțate de sponsorizările  din cadrul proiectului.

Le mulțumim din inimă tuturor celor care s-au implicat în proiectul nostru, prin care încercăm updatarea tehnologiilor utilizate la un nivel care să permită un proces educațional de calitate într-un liceu de informatică!

 

Conducerea Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț