În data de 21 noiembrie 2022, Consiliul Școlar al Elevilor C.N.I. (Președinte: Răzeșu Sebastian, Vice-Președinți: Ciubotaru Radu, Marcu Anastasia, Filip Iustin, Secretar: Catană Nicole) împreună cu directorul Departamentului de Voluntariat (Bârlădeanu Larisa) au realizat activități interactive pentru a sărbători Ziua Internațională a Drepturilor Copilului:

  • Treasure Hunt cu tematica drepturile copilului.
  • două workshop-uri coordonate de doamna avocat Liliana Hurgheș la care au participat cele două clase de a 7-a și clasele a 9-a B, respectiv a 9-a F.

Grație  fostului elev al colegiului, Iustin Alexandrescu, s-a încheiat un parteneriat între Colegiul Național de Informatică și Asociația  ”Amprenta de bine”. Acest lucru ne-a permis accesul la foarte multe materiale educative care ne-au inspirat în activitățile pe care le-am propus. Aceasta asociație promovează rolul și importanța respectării ordinii de drept, responsabilizarea tinerilor și a adulților în societate, precum și dezvoltarea spiritului civic în relațiile interumane.

Treptele Drepturilor Copiilor, materiale oferite de asociație, au fost făcute vizibile la etajul al doilea al colegiului, prin străduința elevilor Chele Cristina, Crăcăoanu Klaudia, Iordache George, Nechita Sebastian și Stolniceanu Cătălin (clasa a XII-a D) îndrumați de prof. Cristina Iftime. Astfel, fiecare elev poate să acceseze codul QR pentru a fi informat.

Prima  activitate a constat într-un Treasure Hunt în care copiii au trebuit să ghicească răspunsurile ghicitorilor create de către membrii ai BEX CȘE. Activitatea s-a desfășurat într-un format digital : s-a format un grup de WhatsApp cu toți participanții, iar ghicitorile au fost trimise pe parcursul pauzelor. Pentru a putea răspunde la ghicitori, participanții s-au folosit de codurile QR din școală. În urma rezultatelor s-au obținut locul I, locul II și respectiv III. Premiile au constat în 3 cărți ce au oferite de către Fundația INFOMAT a colegiului.

Workshop-uriile au fost susținute de doamna avocat Liliana Hurgheș, care, ne-a precizat că are și cele două fiice eleve ale Colegiului Național de Informatică.  Domnia – sa ne-a prezentat drepturile și, în același timp,  obligațiile copilului. După această sesiune informativă, s-a desfășurat un Q&A în care copiii i-au adresat întrebări. La finalul adunării, fiecărui copil i s-a distribuit câte un decupaj din hârtie în formă de palmă, iar pe acesta elevii au trebuit să scrie concluzia lor după acest workshop. Răspunsurile au fost atașate în ”Copăcelul Drepturilor”. De asemenea, doamna avocat Liliana Hurgheș a vorbit claselor a 9-a B si a 9-a F. Dacă pentru cei mici reprezentanții lor au realizat drept feed-back  ”Copăcelul Drepturilor”, pentru liceeni  a fost propus un joc de Kahoot cu referire la drepturile copilului.

Activitățile s-au desfășurat cu succes și promitem ca în viitor să organizăm un număr mai mare de activități de acest gen.

Mulțumim direcțiunii pentru tot sprijinul  acordat în desfășurarea acestor activități.

Biroul executiv al Consiliului Școlar al Elevilor CNI